ausviga_bilde_tomt_hus

Når jeg kjører inn i oppkjørselen roper en snekker etter Sverre, som kommer ut av garasjen.

Kona Kine kommer også spaserende bortover med lille Teodor (3 uker) på armen.

Selv om det fremdeles råder litt kaos på tomta har paret og deres 3 barn flyttet inn i den ferdigstilte hybelen.

  • Målet var å få ferdigstilt hybelen og flytte inn før Teodor kom i midten av mai, og det klarte vi med noen ukers margin! sier Sverre

Sverre Vabo (29) er utdannet elektriker, men studerer for tiden fulltid ved UiA. Da er det greit å bo vegg i vegg med huset, slik at han kan bruke all ledig tid mellom studier og familie til å bygge.

Huset med plass til alt
Selv om det er mye kaos på tomta, er både sandkassa og trampolinen kommet på plass. Med saging og hamring som bakgrunnsstøy forteller Sverre;
- Jeg bygde også det forrige huset vi bodde i. Men det begynte å bli litt lite da tredjemann var på vei, og uteplassen bestod kun av belegningsstein og platting. Vi drømte om noe større, med plen og plass til ballspill.

Sverre kommer fra en gård bare noen minutter unna, og Kine er også fra Søgne. De var derfor aldri i tvil om at det var i Søgne de skulle bo. Da de begynte å se seg om etter ny tomt falt de veldig for Ausviga. Dette var en av de største tomtene på området, og det var ikke mindre fristende med sjøutsikt. Tomta er på hele 1600km, så her var det plass til alle drømmene; stort hus, stor uteplass og stor garasje.
- Jeg er jo også vokst opp på gård med brygge og båt, så jeg savna veldig nærhet til sjøen. Her føler vi at vi har fått et fristed, hvor vi kan sitte på takterrassen med sol hele kvelden og utsikt mot sjøen.

Rask prosess
Tomta ble kjøpt i oktober 2017, og avtale var egentlig inngått med arkitekt.
- Vi likte streken hans, men det var for lang ventetid og vi var utålmodige. Så da tok vi saken i egne hender og begynte å tegne selv, sier Sverre.

I løpet av tre uker ble mange skisser tegnet og vraket. Det var noen intense uker, men resultatet ble akkurat slik de ønsket. Første spadetak ble tatt i november, og tømringen startet rett over nyåret.
- Vi tok med oss en del lærdom fra det forrige huset jeg bygde. Blant annet har vi satt en bod i hver etasje. Det er sykt greit å bare kunne sette inn for eksempel støvsugeren i boden, og slippe å bære den opp trappa. På konas befaling har jeg også satt inn et eget kjølerom, og tegnet en stor garasje. Det blir så himla fort fullt med mange sykler.

Kine smiler og nikker.
- Vi er mye ute, spesielt på sykkel. Og på sjøen. Da var Ausviga perfekt. Barna er også storfornøyde med området og lekeplassene, smiler hun.

Stor tomt nær sjøen, gode solforhold og nytt og barnevennlig området, det var det som fristet. I Ausviga har drømmene gått i oppfyllelse. Målet er å komme i hus i løpet av høsten.
- Jula skal i hvert fall feires i det nye huset! sier Kine bestemt.
- Vi får satse på det, nikker Sverre.

Når jeg setter meg inn i den gloheite bilen og ruller ned vinduene hører jeg Sverre si til Kine mens jeg svinger ut;
- Da starter jeg grillen da?